Κανόνες λειτουργίας Δικτύου

Επιτρέπεται κατά την είσοδό σας:

- Να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του δικτύου.
- Να κάνετε γνωριμίες ώστε να περνάτε ευχάριστα τον ελεύθερό σας χρόνο.
- Να σέβεστε τους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου για να σας σεβαστούν και αυτοί με την σειρά τους.
- Να προφυλάσσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ΜΗΝ τα προβάλλετε ποτέ σε άτομα που δε γνωρίζετε.
- Να κατωχηρώσετε το δικό σας nickname, το δικό σας κανάλι και να προωθήσετε τις δικές σας ιδέες!

ΔΕΝ επιτρέπεται να κάνετε κατά την είσοδό σας:

- Spam και διαφημίσεις οποιασδήποτε μορφής, όπως ιστοσελίδες, τηλέφωνα, κανάλια, δίκτυα, κ.ά.
- Το να υποδηλώνετε ότι είστε IRCops/Admins ενώ δεν είστε.
- Να γίνονται απειλές και κακοπροαίρετες ενέργειες προς τους άλλους χρήστες.
- Να κάνετε κατάχρηση των υπηρεσιών που σας παρέχει το δίκτυό μας (abuse).
- Απαγορεύεται το  Hacking. Σε αυτή την περίπτωση γίνετε απομάκρυνση με χρήση /kill χωρίς καμία προειδοποίηση.               

Συνιστούμε:

- Να μπαίνετε συχνά στο Site του ircnet.gr ώστε να ενημερώνεστε για τα News του δικτύου.
- Να μην δημιουργείτε προβλήματα χωρίς λόγο.
- Να προσαρμοστείτε γρήγορα στο δίκτυο ώστε να σας είναι πιο εύκολο να χειρίζεστε τις υπηρεσίες του.

Policy IRCnet:

Το IRCnet διατηρεί χώρους παροχής υπηρεσιών συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο στο Internet σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό τάσσει.

Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες, ανήθικες ή προσβλητικές διατυπώσεις.

Το IRCnet σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

Το IRCnet ουδεμία ευθύνη φέρει για την όποια βλάβη μπορεί να προκληθεί στον προσωπικό σας υπολογιστή από τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Συνδέεστε στο δίκτυο με αποκλειστικά δική σας προσωπική ευθύνη.

Οι επισκέπτες/χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις τους.

Επιπλέον, το IRCnet διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει ή να αποβάλλει κάποιο επισκέπτη ή χρήστη των σχετικών υπηρεσιών του σε περίπτωση που λάβει γνώση για την παράβαση των ακόλουθων όρων:

- Απαγορεύεται η είσοδος και η εγγραφή χρηστών κάτω των 13 ετών. Για ανήλικους 13-18 απαιτείται η συγκατάθεση του γονέα. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως εγγραφούν και το επισκεφτούν, το IRCnet δεν φέρει καμία ευθύνη.
- Απαγορεύονται κάθε είδους προσβλητικές, χυδαίες ή ρατσιστικές εκφράσεις στο δημόσιο δωμάτιο (κανάλι), εκτός αν το επιτρέπουν οι διαχειριστές του εκάστοτε δωματίου.
- Απαγορεύεται η αποστολή εξωτερικών διευθύνσεων (urls) με σκοπό την διαφήμιση και οποιασδήποτε μορφής διαφήμισης (spamming) ή δυσφήμισης. Επίσης, απαγορεύεται να γράφετε τηλέφωνα ή προσωπικά στοιχεία δημοσίως.
- Απαγορεύεται στο δημόσιο δωμάτιο να δείχνουμε τα προσωπικά μας μηνύματα χωρίς την συγκατάθεση και των 2 προσώπων.
- Απαγορεύεται η διακίνηση οποιουδήποτε παράνομου υλικού μέσω της υπηρεσίας μας, όπως πορνογραφικού υλικού ή υλικού που δεν έχετε την άδεια του δημιουργού του (πνευματικά δικαιώματα). Οι διαχειριστές του IRCnet δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την όποια διακίνηση υλικού και ούτε έχουν πάντα τη δυνατότητα να την ελέγξουν.
- Απαγορεύεται το flooding. Δεν κάνουμε flooding στο δημόσιο δωμάτιο - κεντρική οθόνη. Flood γίνεται όταν ένας χρήστης επαναλαμβάνει την ίδια λέξη/πρόταση και την εμφανίζει συνεχόμενα στο δημόσιο δωμάτιο ή ακόμα και όταν γράφει μικρές προτάσεις πατώντας συνέχεια το Enter.

Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να απαγορεύσουμε την χρήση της υπηρεσίας σε οποιονδήποτε και αυτό είναι στην κρίση των διαχειριστών.

Κάθε επικοινωνία και ανταλλαγή μηνυμάτων γίνονται με τη δίκη σας αποκλειστική ευθύνη και δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο και μέσο ή δεν αποφέρουν οποιαδήποτε ευθύνη στο IRCnet.

Δεσμεύεστε στο να μην στέλνετε μηνύματα που προσβάλλουν τη προσωπικότητα του συνομιλητή σας, που παραβαίνουν το νόμο, τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Επίσης, δεσμεύεστε να σταματήσετε κάθε επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο, το όποιο σας κοινοποίησε την επιθυμία του να διακόψει την επικοινωνία με οπουδήποτε τρόπο μαζί σας.

Στο μέτρο που δεν θα σεβαστείτε κάποιον από όλους τους κανόνες που ενέχονται ή σε κάθε παράβαση αυτών των ορών που περιέχονται σε αυτή τη συμφωνία, το ircnet.gr απαλλάσσετε από κάθε συνέπεια των πράξεων σας, νομική ευθύνη, δίωξη και δικαστικές ενέργειες που θα μπορούσε να ασκηθεί σε βάρος του.

Η επικοινωνία που παρέχεται μέσω του συγκεκριμένου δικτύου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομους σκοπούς ή για την υποστήριξη παράνομων δραστηριοτήτων. Επιπλέον, διατηρούμε το δικαίωμα να συνεργαστούμε με τις δικαστικές αρχές ή οποιουσδήποτε ζημιωθέντες τρίτους κατά τη διερεύνηση των τυχών ποινικών ή αστικών παράνομων δραστηριοτήτων.

Η σελίδα είναι ανοιχτή προς εγγραφή νέων μελών, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να εγγραφεί δωρεάν και να συμμετέχει σε αυτήν και στις υπηρεσίες της.

Έχετε την δυνατότητα με την εγγραφή σας να επιλέξετε το ψευδώνυμό σας. Παρακαλείσθε να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο που να αρμόζει με τους παραπάνω κανόνες της σελίδας.

Με αυτόν τον λογαριασμό που πρόκειται να ενεργοποιήσετε, συμφωνείτε να μην ανακοινώνετε ποτέ τον κωδικό σας σε κάποιο άλλο μέλος, για την προστασία του λογαριασμού σας και για λόγους εγκυρότητας. Επίσης, συμφωνείτε να μη χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ τον λογαριασμό κάποιου άλλου μέλους για οποιονδήποτε λόγο.

Επιπλέον, θα είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε έναν περίπλοκο και μοναδικό κωδικό για τον λογαριασμό σας, για να εμποδίσετε την πιθανή παραβίαση του λογαριασμού σας. Σημειώνουμε ότι το username και το password που καλείται να ορίσει ο χρήστης κατά την εγγραφή του είναι αυστηρά προσωπικά στοιχεία. Τα εγγεγραμμένα μέλη - χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τις εγγραφές και ενέργειες που γίνονται με τον προσωπικό τους κωδικό (username & password) και συμφωνούν να σέβονται τους όρους χρήσης του IRCnet.

Τέλος, το IRCnet σας συμβουλεύει απερίφραστα ότι οι κίνδυνοι που προέρχονται από επαφές στο διαδίκτυο με αγνώστους, ανήλικους ή με κακή/εγκληματικη πρόθεση άτομα είναι υπαρκτή. Η χρήση του διαδικτύου και το chat θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αίσθημα ευθύνης και αυτοελέγχου. Το IRCnet δεν μπορεί να διασταυρώσει τα πραγματικά στοιχειά κάθε μέλους. Ακόμη, δεν παρεμβαίνει στην επικοινωνία ή δραστηριότητα μεταξύ των μελών του, και αποδεσμεύεται με την παρούσα από κάθε αίτημα δικαστικής δίωξης, μήνυσης ή αξίωσης για διαφυγόντα κέρδη, και γενικότερα κάθε απαίτηση που θα μπορούσε να προκύψει από κάθε μορφής βλάβη σε παρόμοια αντιδικία.